woensdag 19 april 2017

Hoe het gaat met solliciteren

In de reacties krijg ik regelmatig de vraag hoe het gaat met solliciteren. Dus bij deze even een update hierover.

Het gaat eerlijk gezegd niet echt goed met solliciteren. Het is niet dat ik nergens op reageer, maar het is tegenwoordig blijkbaar heel normaal om totaal geen reactie terug te geven. Ik snap dat er tegenwoordig heel veel mensen reageren op een vacature, maar dat zelfs grote bedrijven niet de moeite nemen om te laten weten dat je het niet bent geworden, dat begint me inmiddels wel erg tegen te staan.

Maar ik geef niet op! Ik probeer de laatste weken om elke dag toch minstens één sollicitatie te sturen. Op een gegeven moment moet er dan toch wel een bedrijf tussen zitten waar ik word aangenomen...

Plan B is nog steeds om een opleiding te gaan volgen, maar dat ga ik dan pas doen als Tobias op school zit.

Plan C zou zijn om toch weer te proberen om geld te gaan verdienen met schrijven. Via mijn blog of bijvoorbeeld door een boek te schrijven. Twee familieleden van mij hebben een boek uitgegeven via Boekscout. Dit lijkt me opzich ook wel wat. :)

1 opmerking:

  1. Wat spuugvervelend dat je niet eens een reactie krijgt op je sollicitaties. Ik kan me voorstellen dat dit vervelend is. En ik vind het ook niet zo netjes van die bedrijven.

    Wel fijn dat je twee back-up plannen hebt. En wat betreft plan c: het is beslist mogelijk om geld te verdienen met schrijven via je blog.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)